Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 12:49 - Протестът в Катуница спонтанен или режисиран?
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 3505 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като най-накрая се запознах с повечето репортажи около протестът в Катуница, у мен започна да се надига едно чуство.
Съмнението.
Има нещо безкрайно странно в цялата история.
Първо репортажите на Миролюба Бенатова: тя през цялото време не спираше да страда за опожарените къщи, все едно бяха нейни и да повтаря, как пияните футболни агитки са ги опожарили, как обикаляли и рушали, как нищо не било останало от къщите. Вероятно е била афектирана, защото са я нападнали, но все пак, цялата драма покрай къщите беше малко необяснима. А още по-странно беше как постоянно повтаряше, че били агитки. Вчера обаче гледах откъс от бнт (май) и там дъщерята на Киро, плачеше по телефона, как имало 6000 души отвън, как имали малки деца, как трябвало да ги спасят, щото не били яли и пили, трябвало да им пратят хеликоптер...
Та, пита се в задачката кой, как и защо толкова бързо ги е евакуирал. И защо очаква хеликоптер.
И освен това, защо през цялото време по бтв се говори за някакви футболни агитки, а пък дори потърпевшите търпят, че става въпрос за много хора. Не знам дали са били 6000, но дори и само 1000 да са били, това пак е малко множко за агитка, която спонтанно отива на протеств въоражена със запалителни коктейли, които на тяхната средна възраст не би трябвало да знаят да правя.
А най-любопитното е, че полицията така и не се е намесила. Което е необичайно поведение покрай футболна агитка. Полицаите толкова обичат да ги бият. Но този път са се въздържали.
Защо са били там тогава? За свидетели?
Много много съмнителна история и все повече ми изглежда режисирана. Най-малкото, как пък Цв. Цв. не се появи, а спокойно откриваше предизборната кампания. За да изпусне такава възможност да се покаже като загрижен министър, който прави всичко възможно да спре безредиците на етническа основа...изглежда просто необяснимо. Явно е смятал, че нещата са под контрол. Дори Калин Георгиев който се появи в Катуница беше по тениска! Странно облекло за официално посещение на критично място на главния секретар на МВР...

И тогава прочетох това:
"Показахме непокътнатата истинска къща на цар Киро, която полицията бе успяла да охранява добре, а феновете "случайно" не бяха открили, за да сринат. В двора имаше и 5-6 скъпи и здрави возила, също добре опазени от полицията." източник
Което потвърждава усещането ми за режисираност на събитието. Не бих се изненадала, ако агитките с молотови са повикани и въоражени, за да канализират общественото недоволство по подходящ начин. Може би това е нова технология за контролиране на тълпата!? Надушваш сериозни безредици и пращаш необходимото количество хулигани, които да насочват тълпата? А и това е един прекрасен начин да накарат обществото да се чуства виновно за случилото се и по този начин да се тушира недоволството породено от гнусното убийство И от политическия чадър над Рашков (наречен ЦАР по напълно неясни за мен причини) продължил десетилетия. И успяха.
Държа да кажа, че съм против линчуването като форма на справедливост и изобщо не подкрепям освирепелите младежи трошащи и палещи имуществото на хората (както видяхме в София, трошиха и по Витошка). Но мирните протести с искания за оставки са друга работа. И когато един протест срещу нещо сериозно се изврати, вероятно преднамерено, от властимащите, не без помощта на журналистите, това вече наистина е проблем и то сериозен!
А в случая оставките са изключително нужни. Защото този човек (Кирил Рашков) е бил закрилян от властта в продължение на десетилетия. И това не му е първото престъпление. Нито е единствен. Странно обаче как никой не поиска оставки, нито във въпросната вечер, нито след това. Ако не броим СДС, които периодично си искат оставката на Цветанов. Но в случая, той носи пряка отговорност и все пак, никой не каза дума срещу него. Явно и той вече е станал един от безсмъртните и неуязвими хора в България. Приказката за стълбата е толкова вярна!
P.S. Веднага след предишната ми публикация по темата, изненадващо се появи човек, който се опита да ме изнудва заради аватара ми (?!?). Надявам се да няма връзка. Но е любопитно съвпадение, нали?



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. therainss - И аз имам леки съмнения относно това...
27.09.2011 12:56
...но не променя факта, че два живота си отидоха покрай това :(
цитирай
2. анонимен - оф
27.09.2011 13:19
На мене ми се струва, че чрез събитията в Катуница се отвлича вниманието на плебса от нещо многократно по-грандиозно, което се предприема от патрициите.....
Ето ккакво е публикувано в един информационен сайт по темата:
26.09.2011 г. Смъртта на 19-годишното момче, прегазено преди ден, отключи гнева на голяма част от хората. "Подготвени" от години, българите вече са готови да последват всеки, който ги поведе да си излеят насъбраното възмущение и обида срещу толерираното във всичко ромско малциство. За съжаление, никой не се опитва да вникне във факта, че навсякъде по света се действа по подобен начин - целта е да се стигне до подобни сблъсъци, за да има основение за налагане на извънредни мерки. Ако двете страни се опитваха да мислят върху това, нямаше едните да живеят на гърба на другите, а засегнатите нямаше да се поддават по най-елементарен начин на интересите на подготвилите през годините обстоятелствата за тази ненавист.
цитирай
3. denijane - @therainss - За съжаление е така. ...
27.09.2011 13:40
@therainss - За съжаление е така. Отидоха си, защото обществото така и не показа на един боклук къде му е мястото. И не мисля, че те двамата се единствените. Мир на душите на двете момчета, и на всички други знайни и незнайни жертви на самозабравилия се псевдо-елит и подопечните му.

@анонимен - ами не знам в случая дали става въпрос за извънредни мерки или извънредна глупост. За едно си прав/а - всички надушват революцията във въздуха. Въпросът е дали ще бъде мирна или ще има кръв по улиците. Дано да е първото, но според мен всеки мислещ човек се подготвя вече за второто. Просто ситуацията във Европа е наистина на ръба. Неслучайно в Англия бяха одобрени крайни мерки при безредиците, а в Испания смазват протестиращите преди да са набрали сила. Но използването на агресивни агитки за потушаването на конфликт определено е изненадваща тактика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 327506
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930