Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 17:42 - Бойко, ти разбираш ли изобщо смисъла на думата демокрация?
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 1492 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 19.09.2011 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не можех да не се включа и аз. Поредната изцепка на ББ просто преля чашата (за пореден път). Припомням, вчера при посещение в Добрич, нашият възхитителен премиер има наглостта да каже на протестиращите срещу добива на шистов газ в България - "ако ме дразните ще подпиша за шистовия газ". (или по-точно:
"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните", с тези думи Борисов се обърна към гражданите, издигнали плакатите. Той припомни, че преди три-четири дни е имал разговори по темата, на която са присъствали още двама негови министри, където всичко е било обяснено и са посочени гаранции за безопасност.
"На тези, които издигат плакати, искам да им кажа, че продължават да изпълняват партийна повеля на някой. Ако това продължава, ще подпишем на инат", каза Борисов.
web cafe
Моля???
Г-н Премиер! Крайно време е да осъзнаете, че хората в България не съществуват, за да Ви радват или за да Ви дразнят, и не всяка тяхна обществена проява е насочена ЛИЧНО към Вас. Демокрацията изисква нещо наречено гражданско общество. И правото и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО на това гражданско общество е да мрънка, вика, протестира, дразни и т.н. докато не постигне своята версия на справедливост. Ако хората в Добрич са решили да протестират, те имат правото на това и не сте Вие, който ще им позволява да го правят.
Аз също съм била на протести, само че срещу ГМО, и там нямаше партийни представители, освен една баба-комунистка на около 80 години. Викахме, защото всеки от нас за себе си беше убеден, че върши правилното за страната си. Все още съм убедена. Също както съм убедена и за шистовия газ, добивът на който забележете Франция забрани и който все още е под въпрос във ЕС. Защото е много безопасен. Полша едва ли може да ни е критерий за безопасност (или за каквото и да е всъщност).
А дори и да има замесена партия, това не обезмисля протеста. Защото хората имат право и да са привърженици на партии различни от Вашата. И ако 100 бсп-ари, сдс-ари или каквито и да е други излязат да протестират, те все още са Вашия народ, за когото Вие сте се клели да се грижите и на Вас Ви се плаща, за да вършите точно това.

А да твърдиш, че ще вземеш критично решение за съдбата на страната, въз основа на личното ти дразнене или не, е признак на пълно неразбиране на функцията ти в държавата.
За да поясня, ще цитирам нещо написано от моя приятелка: " Сбърканото на тази територия е,че управляващи,политици,администрации.....бюрокрация си въобразяват,че хората сме ,за да им служим и да им се подчиняваме и само на тях да даваме, а нормалната ситуация е противоположна-те са на тези постове, за да ни служат и улесняват.Такива нелогични затруднения ни измислят, за да ни затруднят,откажат,унижат, че да не ни останат нито сили нито нерви за да си търсим правото на нормален живот." (Коприна)
Г-н Премиер! Вие сте ИЗБРАН на този пост, за да ни служите. На нас, хората, българският народ. Ако не сте способен да проумеете смисъла на тези думи, то може би наистина трябва да си вървите. Не ме интересуват добрите Ви намерения, защото те започват да губят покритие със заплашителна скорост. Макар и да не гласувах за Вас, аз Ви вярвах, г-н Премиер. Не на способностите Ви, а на намеренията Ви. Че са добри. Че макар и да нямате необходимото образование, с желание може да постигнете нещо добро. Но това което се случва е твърде далеч от здравият разум или какъвто и да е разум изобщо. Затова, призовавам Ви да се запознаете с длъжностната си характеристика, ако Ви затрудняват някои термини, потърсете помощ, в това няма нищо срамно, даже напротив. Никой не е длъжен да знае всичко и да може всичко. Но да прикриваш собственото си незнание с бабаитлък е напълно неприемливо в една европейска страна.
Последно, много бих искала да насоча вниманието на читателите ми към следното интервю на Анна Политковская с Рамзан Кадиров. Открийте приликите и разликите с нашия министър-председател. И бъдете честни със себе си - наистина ли смятате, че е редно главния в държавата ни да прилича на този престъпник и като цяло не-човек?! Аз поне не смятам така и не го искам. И не разбирам докога избирателите ще приравняват тарикатлъка с умение, сила или смелост. ББ е умен човек, иначе нямаше да стигне където е. Той може да се държи и по друг начин, ако хората му покажат, че така трябва. Е, не е ли крайно време да му се покаже?! Това е моят начин да му го покажа. Ако сте съгласни с мен, намерете вашият.
От нас зависи, нашите управници да се държат като хора, а не като престъпници. П.С. "Борисов е слуга, не е султан, възмути се Станишев" - още едно мнение по въпроса, макар и на човек, който малко хора уважават. Но, в случая, той е напълно прав!



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. bapha - мани...
19.09.2011 18:21

и все по-грозно...
цитирай
2. boristodorov56 - Чудесни мисли.
19.09.2011 23:07
Чудесни мисли.
цитирай
3. penchoan - Мислех да не гласувам за президент, ...
19.09.2011 23:56
Мислех да не гласувам за президент, но след като ББ ме подразни, ще гласувам срещу Плевнелиев, най-вероятно за Атанас Семов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326401
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031