Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 15:07 - 11 годишно дете уби нацията
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 2317 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази седмица 11 годишно дете уби своя съученичка с ритник. Толкова силен ритник, че й е пръснал далака (или черния дроб, не казват). Учителите разбира се не викат бърза помощ веднага, защото бърза помощ в България не се вика за ритнато в корема малко дете, викат ги чак когато детето започва да плюе кръв. Или родителите ги викат. Нещо не е ясно в хронологията на събитията. Защото ако не имало проблем, защо са викнали родителите в училището, не е ясно. Както и да е. 

Дете убива друго дете. На 11. С ритник. И това е новината. 
Гадна, трагична и разбиваща сърцата на всички ни. 

Какъв е отговорът на хората по форумите?
Ами има два вида хора. Едните се опитват да изкарат случката нещастен случай. Мили хора, нещастен случай е когато децата се бутат и дърпат и едното от тях си удря главата и почива. Това е нещастен случай. Кофти стечение на обстоятелствата. Когато едно дете умишлено рита друго в корема толкова силно, че то да умре след няколко часа, това не е нещастен случай. Това е умишлено действие. Действие на агресия, неовладяна сила и желание да нараниш. Не е инцидент. 

Не познавам детето и родителите му, не знам дали това единичен случай или и друг път е ритал други деца, но те са имали по-добър късмет. Но така или иначе, това Е агресия и убийство. 

Другите хора във форумите обаче са по-бруталните. Те искат смърт за 11-годишния пикльо. Защото това е справедливо. Я пак? На 11 години, едно дете не може да съобрази колко силен трябва да е удара, за да убие, не може да съобрази какво ще стане ако убие, вероятно дори не разбира какво значи смъртта, защото едва ли я е срещало. Това е все едно да убиеш куче ухапало човек. Само че не говорим за куче. А за малко дете. Малко дете, което по законите на държавата и на човечеството не носи вина за действията си, не и на тази възраст. Така че абсурдно да искаш да си отмъстиш на 11 годишен. И не си обяснявам как някой може да иска да нарани 11 годишно дете? 

Това разбира се, не значи че няма виновни. Виновни има - родителите на момчето, учителката, която не е потърсила лекарска помощ веднага след инцидента (да, можеше и нищо да му няма на детето, но с малките деца, учителите винаги трябва да залагат на сигурно, дори и това да значи да разкарат някой сърдит лекат на Бърза помощ за нищо), директорът, който не поставил дежурни учители, които да наглеждат малките гаменчета, и разбира се Бърза помощ, които естествено са закъснели. Защото те винаги закъсняват. 

Но разбира се, виновни няма да има. Ще изкарат, че момичето е имало лошия късмет да умре след като са я ритнали, пръснатият далак е заради хронично заболяване, което я е направило уязвима за ритници, и никой не е виновен, защото училището няма пари за дежурни учители и медицинско лице, бърза помощ нямат линейки, а пък родителите на момчето не са знаели, че е агресивен, и той бил много добро дете. И животът си продължава. 

Това което обаче не виждаме, е че всички сме съучастници в това убийство. Защото ние сме едно зло и агресивно общество. Общество, в което за клаксон те убиват с юмрук, за засичане или изпреварване, те бият с винкел, за лош поглед, ти бият шамар. Агресивни сме навсякъде - пред лекарския кабинет, с лекаря, на опашката в магазина, докато избираме моркови в супермаркета (сериозно, това го видях с очите си), с учителите на децата ни, с децата ни, с родителите ни, със съседите ни, общо взето с всичко и всички. Издигнали сме в култ мутрите и тези, които не се съобразяват с никой, а добрите, вежливите, усмихнатите и добродетелните хора презираме като слаби, неадевкани и жалки. Ние сме в ада. Единственото което ни липсва е оръжия и щяхме да сме се избили. Защото култивираме агресията. А това е много лошо и еволюционно тъпо. Защото еволюцията е на етап, в който вече не подкрепя агресията, а интелекта. Подкрепя хитростта, инциативността, способността да работиш в екпип. Отдавна сме слезли от дърветата и сме излезли от джунглата. А в България оскотяваме със всяка секунда. Деца колят други деца за 5 лева, деца ритат деца до смърт, деца събличат деца голи в класната стая и ги снимат, деца унижават и бият деца, деца проституират за една цигара. Гнусно е, разбирате ли! И най-гнусното е, че децата правят това което родителите им показват. Децата, особено малките, имат недоразвита способност да мислят логично. Те не могат да видят събитията в контекста им, нито да предвидят последиците от действията им. Те попиват от родителите си, от телевизията, от средата си поведения. Ако родителят се държи агресивно, дали докато кара, дали бащата към майката, дали двамата срещу учителката, дали семейно срещу всички останали, детето копира агресия. Родителят е най-важният урок, който детето ще получи в първите 12-14 години от живота си. Ако детето от малко не е научено да бъде добро, благородно, да пази по-слабите, да удря само при самозащита и то само колкото да се защити, то това дете ще е потенциален убиец. Ще бъде лишено от пълноценни човешки контакти, защото ще бие по-слабите, ще се заобикаля с хора като себе си и ще си въобразява, че владее света. Докато не стане на 18, не осъзнае, че светът е доста по-голям и силен от него, и че силата не е в тези, които удрят, а в тези, които ти плащат заплатата.

Родители, не осакатявайте децата си. Научете ги какво е добро и какво зло, направете ги добри хора. Защото утре всеки може да бъде на мястото на родителите на убиеца - да треперят имената им да не изтекат в медиите и да трябва да отговорят на журналисти "какво стана, че синът ви стана убиец". Никой не би искал да е на това място. 


Тагове:   агресия,


Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. deleted-4udovi6teto - ...
26.02.2017 15:10
Егати ритника! На такъв шут би завидял дори Жан-Клод ван Дам...
Жалко за момиченцето.
Бог да го прости!
Чу
цитирай
2. krumbelosvet - Добро прехвърляне на отговорност.
21.12.2017 08:42
Детето убило нацията? Не, "преходът" под ЧУЖДА диктовка и ЧУЖДИ нрави убива нацията. Наскоро видях, че 7-годишният ми внук гледа интересно филмче по телефона си. Двама души бият, душат и давят трети. Без фабула и без думи. После гледаше друго, почти същото, но изпълнено от ДЕЦА.!!! Много деца тренират бойни изкуства, в училищата се пласират "екстази" и др. подобни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326403
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031