Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 17:15 - Кражбата на столетието осъществена от собствената ни държава!
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 1348 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Новината за фалита на КТБ е навсякъде, Цв. Василев го изкарват основен герой в най-големия банков обир и се опитват да ни убедят, че той е организирал всичко сам-самичък, от 2009 насам (вижте инфографиката в статията на Капитал по-горе), тамън по време на 2 редовни и 1 служебно правителство и никой нищо не е знаел и всички са шокирани да разберат колко точно пари липсват.

Да, ама не! Правят ни на маймуни, ей това е истината. Наистина това е кражбата на столетието, но в нея е замесена държавата на ужасно много нива. Прави впечатление, че Бойко цитираше точно тази цифра 3.5млрд. още преди седмици,  както и че ненавременната евакуация на Станишев съвпада удивително със сриването на КТБ. Още по-странно е как 200млн. се изтеглят на ръка и не правят впечатление на никого в БНБ - това са много пари в брой за един клон на банка. Да не говорим ,че тия пари трябва да отидат някъде, едва ли са складирани в някой гараж. Пари, за които сега винят главната касиерка, при положение, че ПИБ разплати 800млн. лв в състояние на паническо теглене на депозити от ВСИЧКИ КЛОНОВЕ В СТРАНАТА! Т.е. 200млн. теглене в брой съвсем определено не е нормално събитие за една банка и изисква съответната подготовка. Това не е нещо случайно, което никой да не може да предвиди. Още повече, че всички са били наясно, че КТБ ще бъде поставена под надзор и че Цв. Василев вероятно ще се опита да си вземе част от парите преди да му национализират банката. Много по-вероятен сценарий е някой от властта да му е предложил да си изтегли тия пари, в замяна на мълчанието му при разграбването на банката му. ("неговата банка" е условно казано, защото тя се разраства именно с нашите данъци, които странно защо държавата много държи да складира в неговата банка).

А ако съдим по статията на Капитал, очевидно всички са знаели за лошите показатели на КТБ и то от поне година, а вероятно и много повече. Все пак две правителства работят успешно с него, а управителят на БНБ Искров е назначен именно от Бойко Борисов! Т.е. ако две правителства, от противоположни партии работят с някой, то очевидно КТБ и Искров са партия с целия ни политически елит.

Освен това, Капитал, който така удобно излага вътрешна информация за КТБ и кредитополучателите им, не ни казва нещо особено важно. А именно, КОЙ участва в тия свързани фирми освен Цв. Василев. Защото тези фирми не са ЕТ-та, те са акционерни дружества, т.е. имат акционери. Кои са тези хора? Дали случайно пък не ги познаваме?! 
Най-малкото ако всички знаят за тях, че са свързани фирми, които точат пари, трябва много сериозен чадър на всички нива на властта, за да се опази схемата толкова дълго. Това е един много дълъг списък от потенциални клиенти на прокуратурата и затворите, за които обаче никой не говори. А не трябва да забравяме, че допреди съвсем скоро, 70% от държавните пари бяха именно в КТБ.

Така че, за мен демонизирането на Цв. Василев е просто удобна хватка на властта, подобно на демонизирането на Бърни Мадоф. Само че както зад Мадоф, така и зад Василев, стои една дълга редица хора от властта на всичките й нива, които ни правят на маймуни. Защото с много голяма сигурност, далеч не всички фирми в списъка на Капитал са фиктивни. Вероятно голяма част от тях са участвали и в държавни конкурси и са печелили проекти. Т.е. те не просто са източили КТБ, те са точели и държавата. И всички по веригата са крадяли нашите пари и сега се правят на луди, прехвърляйки цялата вина на някакъв мастит банкер, който те самите са подкрепяли през цялото това време.

Така че според мен, единствената смислена реакция в момента е протест с искане на арести и ефективни присъди за всички замесени в схемата. Гонитба до дупка, защото само това ще отреже пипалата на октопода, поне за известно време. Това са 3.5млрд лв или 2.75 млрд. евро. На фона на умрялата икономика на България, това са огромни пари! Това е число с 9 нули! И ако хората и този път забравят и се вкарат в междуособици, вместо да изригнат срещу наглите крадци и да ги смачкат като хлебарки, то просто ще трябва да закрием държавата. От нас зависи да се изправим единни и неотклоними и да изметем боклуците от всички цветове, които най-нагло ни крадат от 20 години! И нека този път протестът да не е красив, умен и внимателен, а да е груб, грозен и бесен! Защото тия пари, които липсват, няма да ги възстанови Василев или Искров, ще ги платим всички ние! Отново и за пореден път! Лято е, време е за истински протест! И не срещу виртуалните комунисти, а да е срещу съвсем реални и конкретни хора, от всички правителства в последните 5 години, участвали в тази схема. Защото ВСИЧКИ са знаели! И всички са мълчали!!!


Тагове:   протест,   обир,   КТБ,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326456
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031