Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 22:54 - "То момчето е младо, не е свикнало да вижда трупове"
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 1523 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Из изказване на ББ за кмета на Варна и неговата неадекватност. За да бъдем точни, това е поредният бисер на ББ свързан с трупове. За забравилите, преди това имаше и едни пържоли за едни иначе добри кученца, и изцепката "Цветанов ги рови труповете с багер". И други такива. Това го цитирам за хората забравили защо ББ си тръгна. С нищо не защитавам никой от опонентите му, не мисля, че сред тях има и 1 заслужаващ защита.
Но ще кажа нещо за бедствието във Варна и Добрич и още няколко града.
Първо "Мир на душите на загиналите"!
Второ: има кампания на 17 777 с текст DMS VARNA (при мен не проработи струва ми се смс-а, но както и да е, може да са претоварени).
И трето:  Не разбирам защо трябва да се стига до бедствия и жертви, за да заговорим за пореден път за незаконните строежи, за оголените  склонове от незаконната сеч водещи до свлачища, за непочистените речни корита и неконтролирани изпускания от язовири. И всеки път си говорим и нищо не се прави. А има институции, държавни служители, на които ние плащаме заплатите, за да контролират и да ни пазят.
Бедствието си е бедствие, не можеш да го предвидиш. Но можеш да вземеш мерки, за да избегнеш жертвите, можеш да се подготвиш, така че поне да имаш план за действие, а не всички да се втрещени и единственият кризисен щаб да се състои от журналисти. А ако беше по-тежко, а ако беше валяло още 2-3 дена? Колко жертви щеше да има тогава и щеше ли да има някой виновен?! Докато не започнат да се съдят институции и недобросъвестни служители, в това число и кметове, нищо няма да се промени. Без търсене на лична отговорност ще си стоим в блатото и всяко бедствие ще продължава да ни сваря неподготвени.
И последно: Преди да обвиняваме кметове и политици, трябва да си спомним за протестите на еколозите в различни местности (и не само еколози всъщност, всякакви заинтересовани граждани), които обикновено срещат лют отпор от местните, сърдити че някой им оспорва правото на частна собственост. Така е, частната собственост си е частна. Но освен нея, съществува нещо наречено причинно-следствени връзки и закони на физиката. И тя се свежда до простички неща - като изсечеш един склон, той става податлив на свлачища. Свлачища, които помитат къщата ти като повали достатъчно. Когато строиш незаконно, в местност в която това е опасно, не можеш да очакваш някой да ти обезопаси местността заради частната ти собственост. Когато хвърляш боклуци в реката, или не се грижиш за отходните канали или настояваш за извличане на газ с фракинг от задния ти двор, въпреки че е доказано че причинява трусове, просто няма как да се сърдиш. Не визирам жертвите на вчерашното бедствие, за които нямам информация. Но че Черноморието е презастроено, без достатъчна инфраструктура е общоизвестен факт.  И в крайна сметка, трябва всички да запомним, че законите на физиката ВИНАГИ взимат превес! И никаква "частна собственост" и никакви корупционни схеми и медийни буламачи няма да променят този факт. А ако сами не сме отговорни за себе си и за собствеността си, и ако не изискваме от държавата да изпълнява функциите си, просто никой не може да ни помогне.


Тагове:   глупост,   потоп,   бедствие,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. getmans1 - Извинявайте, жена !
20.06.2014 23:48
Когато видиш умрял от неестествена смърт ЩЕ РАЗБЕРЕШ какво е искал да ти каже ББ.
Дано Бог те отдалечи от този миг, ако си в състояние да ме разбереш ще разбереш и ББ, И НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГАШ, И ОЩЕ НЕЩО, живота не е Афера и Партията, по сложен, Е !

Това е коментар който пратих на едно ВАШЕ момче!
Дано ме разберете!

Когато кмета на Ст. Загора поиска да бутне незаконните постройки в гетото унищожило „Владишката гора“ отказа бе именно от ДЪРЖАВАТА в лицето на МВР т.е. ДЪРЖАВАТА, т.е. БСП, беше в началото на месец май 2014г. а кмета е от ГЕРБ, КОЙ, според Вас, а е МРЪСНИКА!?
цитирай
2. denijane - "Мое/Наше момче"? Не ...
21.06.2014 03:54
"Мое/Наше момче"? Не знам какво трябва да значи това.
А колкото до кметовете и държавата, бедствия има периодично, често със жертви. Имаше и земетресения, и наводнения и независимо от управляващата партия и партията на кмета ние винаги бяхме НЕПОДГОТВЕНИ. Лесно е да се търси извинение за нечия несвършена работа, но ако човек си върши сериозно задълженията, ще намери начин да предизвика достатъчно обществено внимание, така че проблемът да бъде разрешен. Факт е, че никой няма желание нещата в тази държава да се вършат както трябва. Факт е, че всички дават подкупи на КАТ-джиите, които трябва да следят за нашата безопастност, че дават подкупи на архитекти, съдии, пожарникари, лекари и де що има, само и само да избегнат закона и нормите. Които всъщност съществуват за наша безопастност. И поради което всички страдаме.
А колкото до труповете, виждала съм много неща, включително и трупове, но не мисля, че начинът да се покажем кой колко струва е като си мерим гадостите, които сме видяли или изпитали. Защото то така някак е много лесно, отиваш в някоя морга, гледаш, и после хоп управляваш. Само дето от умрелите трудно ще научиш как да се грижиш за живите. Изказването на ББ е гнусно и унизително и за казващият го, и за човекът за който става дума, и за всички нас, които го слушаме. Гадно е, и никакво писане с големи букви няма да го промени.
цитирай
3. djani - Браво, Жани!
21.06.2014 08:51
Обикновенно не се изказвам по текущи събития, а само по принципни неща, засягащи всинца ни. Това е наистина поредното бедствие, предизвикано от липсата на всякаква държавност. Политическия разгул и прехвърлянето на отговорности е нагледен пример за това. След наводнението във Варна през 1954 г. когато бях на 10 г. и добре помня, държавата се запретнта и бетонира основните дерета, отвеждащи водите към морето. Част от тях са вече покрити, но редовно почиствани и служат отлично и до днес. Решението е: отчуждителни процедури и укрепване на същите, за да се се обуздае стихията. За това е нужно финансиране и от държавата, но без да се краде по проектите. Останалото е бла-бла...
цитирай
4. denijane - Благодаря, Джани! И аз предпочитам ...
21.06.2014 21:43
Благодаря, Джани! И аз предпочитам да не коментирам текущи събития, но някои събития просто го налагат. Много ми е тъжно, че периодичните бедствия не водят със себе си минмална поука, нищо не се променя в работата на институциите, нито в поведението на самите хора потенциални-жертви. Само журналистите са доволни от драмата.
Не знаех, че е имало и предишно голямо наводнение във Варна. Но явно тогава държавата е взела мерки. Жалко, че сега няма държава.
А иначе се вижда и с просто око, че голяма част от планините са залесявани изкуствено, вероятно една от целите е била именно да се предотвратят свлачища. Гори, които сега се заменят и изсичат и на никой не му пука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 327229
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930