Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 13:59 - Пеевски - съгласуван с чужди спецслужби??? Я пак?!
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 3528 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес Делян Пеевски стана шеф на ДАНС. И не, не е шега. Това е тъжната, абсурдна и грозна политическа действителност в България. Мисля, че единствено Карбовски може да намери епитети, за да опише решението.
За мент това решение е политическо самоубийство на кабинета, на Станишев и на Орешарски покрай него. Не мисля, че хората ще преглътнат лесно тази гавра. Не мисля, че трябва да се преглъща подобно нещо.
Една особено интересна статия по темата:
Станишев и Орешарски към своите: Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада
В нея стават ясно няколко неща:
1. Станишев се опитва да манипулира депутатите си чрез страх от протести
2. Станишев доста вероятно е бил изнудван, ако съдим по поведението му. Въпросът е от кой! 
3. Депутатите на БСП са също толкова шокирани и вероятно ще има сериозни сътресения в партията (което всъщност е добре, защото беше крайно време)
4. Най-потресаваща е репликата, че кандидатурата му е съгласувана с партньорски спецслужби.
С КОИ спецслужби моля? Български партньори или чужди? Защото ако са чужди, ако може някой да ми обясни:
От кога, шефът на държавната агенция „Национална сигурност” трябва да се съгласува с ЧУЖДИ спецслужби???
Това е абсурд! Пореден абсурд. За шеф на толкова отговорна агенция, се избира кадър на ДПС, партия чиято конституционност все още е под въпрос.
Избира се човек, който е разследван, който има доказано нисък морал и възпитание, липсващо образование, липсващ професионален опит, човек свързван с най-големите манипулации и репресии на българските медии.
И този човек е шефът на ДАНС?! Службата, която трябва да брани българските интереси.
Защо г-н Станишев? Кой ви натисна за подобна глупост? Какво общо има боренето с ГЕРБ с излагането на държавната сигурност на опастност? И кои, по дяволите, са тези партньорски спецслужби, за които толкова милеете и които имат право на глас над толкова ключова позиция?
Георги Кадиев за пореден път се опита да покаже принципна позиция. Но не му стигна едно нещо. Гласуването ПРОТИВ в залата. За съжаление, българските депутати още не могат да разберат, че макар да са отговорни пред партията си, най-отговорни са пред българският народ. Това е основният им приоритет. И когато предадат интересите на народа, по толкова очевиден начин (защото това назначение дори не е спорно, за всички то е отвратително), просто нямаш оправдание. Нямаш друг ход, освен да гласуваш ПРОТИВ. На каквато и да е цена.

Извод: Хора, време е за протест. Не искам да ни управляват ГЕРБ. Исках да дам на правителството на Орешарски време да покаже какво може. Вярно, аз съм лява, те не са, но исках да им дам шанс. Но това преля чашата. Така просто не може. НЕ МОЖЕ! 

И предложение - покрай протестите, нека да се опитаме да помогнем на България и по друг начин. Всеки ден, в 11:11 (сутрин и вечер) нека правим 3 минутна медитация в полза на България. Просто да й изпращаме положителна енергия. Без желания, без критики, без мнения. Просто обич и пожелание нещата да се оправят. Не сме толкова уникални, че само при нас нещата да вървят на зле в продължение на десетилетия. Затова дайте на страната си най-доброто от себе си. Може да помогне. Със сигурност няма да навреди. А е хубаво е за правещите го. Всяка секунда прекарана в състоание на несъдене и немразене е прекрасна. Подарете си я.



Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. danailvdimitrov - От кога, шефът на държавната агенция „Национална сигурност” трябва да се съгласува с ЧУЖДИ спецслужби???
14.06.2013 16:50
Ами от когато има такава агенция!

То "национална" е понятие в условно наклонение....
цитирай
2. denijane - Мда, но не би трябвало да е така. В ...
14.06.2013 17:04
Мда, но не би трябвало да е така. В крайна сметка, не живеем на остров на края на света, винаги ще има външни сили. Нещо повече, за всяка страна на тоя свят има външни сили, които да я теглят в желана от тях посока. От самата страна зависи да дефинира понятието "национална сигурност" и да се опита да го защити.
Само в БГ живеем в някаква илюзия, че всички са ни приятели или поне съюзници и няма нужда се пазим от нищо и никой. Напротив, за да запазим идентичността си и интересите си трябва да се борим на много фронтове и с много и различни средства.
С публичните признания за зависимост от чужди служби и назначаването на медийни магнати без опит или принципи, няма как да се защитава нац. сигурност или да се гради идентичност.
цитирай
3. denijane - И едно мнение от ФБ, с което съм съ...
14.06.2013 17:04
И едно мнение от ФБ, с което съм съгласна.
"На мен цялата работа ми изглежда подозрително. Първо, концентрира се голямо обществено внимание и енергия, което позволява разни неща да бъдат свършени незабелязано. Второ, позволява този човек да бъде заменен с някой по - малко (но все пак доста) ужасен, а публиката да отдъхне. Трето, след като бъде сменен разни хора ще трупат точки за това, че съоветно са постигнали консеснсус, съобразили са се с общественото мнение или са тропнали по масата."
цитирай
4. ok3223 - Не знаем а,
14.06.2013 17:43
като каак стават тез работи.А зовем за протести услуга на ГРОБ.
Можеше ли да го назначи някой, такава процедурата винаги е била, без съгласието на ЦРУ, МИ-5, контра и разузнавателните служби на НАТО, и на страните членки на ЕС.
Та нали с тях ще работи и те трябва да му имат доверие като човек, знаещ и можещ, морален и стабилен, със силен интелект, за да работят с него и споделят трудностите на професията.
Да бъде полезен и желан партньор в работата.
Така е винаги било, така е и сега.
Нищо ново под слънцето.
Хората си разбират от работата и щом са го одобрили и те, значи са преценили, че става за председател на ДАНС.
Другото е приказки на уплашени ГЕРБЕРАСИ с мръсно минало.
Работата му ще покаже, дали ще оправдае тяхното и нашето доверие.
цитирай
5. denijane - ok3223 - Би трябвало да ти е ясно в...
14.06.2013 19:33
ok3223 - Би трябвало да ти е ясно вече, че мразя ГЕРБ. Радвах се когато ГЕРБ не направиха правителство, защитавах Орешарски, когато дори левите се съмняваха в него, защото за мен той е професионалист. Но Пеевски няма право да е в парламента, той е срам за България. И не мога да приема тезата - щом им бърка в мозъка на ГЕРБ значи става. Е не е така!
Има нещо много по-важно от ГЕРБ и БСП и Пеевски. И това е България! Този човек вреди на българските интереси. И това ми стига. Партиите са второстепенни, България е важната.
А колкото до одобрението на чуждите служби, това ми звучи абсурдно. Все едно да искаш одобрение за новия премиер - нали и на него трябва да му имат доверие по света и у нас. Не става така. България е суверенна страна и тя сама ще избира управляващите си и те сами ще назначават хората, които ще пазят националната сигурност. А доверие се печели.
цитирай
6. demograph - Съгласувано с руските и турски служби
14.06.2013 19:54
Това е то..."Всяко нещо започнато като непочтено, има непочтен край!" Уилям Гладстон
цитирай
7. djani - Жанче, аз пък мисля, че Станишко е изнуден ...
14.06.2013 20:16
И то с много сериозен компромат. Днес беше толкова уплашен по БТВ в "Лице в лице" при Цецка Ризова. А на Орешарски направо му увисна ченето. Щом "червените бабички" Дърева и Нешка смятат постъпката му за политическо харакири и повечето червени депутати, явно е дадена команда за нови избори...
цитирай
8. denijane - djani - и аз мисля, че е изнудван. И ...
14.06.2013 20:27
djani - и аз мисля, че е изнудван. И просто не мога да си обясня с какво могат да го накарат да си направи политическо самоубийство, защото то си е точно това. Едва ли някой се е съмнявал каква точно ще е реакцията на хората, този човек е сред най-мразените в страната. Защо му е на Станишев да прави нещо, което ще доведе до огромни протести просто не ми е ясно.
Или са гласували нещо днес, което е било много важно да се пропусне от хората, или са го изнудвали с нещо много сериозно. Или са открили много сериозни липси в хазната и са решили, че е по-добре правителството да падне. Това за съжаление е най-лошият вариант.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326461
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031