Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2013 17:51 - Уж прокуратурата работи, но защо мирише на гнило?
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 1711 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 30.04.2013 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Циркът започва да придобива елементи на трилър.
"
Прокуратурата откри доказателства за престъпления на Цветан Цветанов"
Та, Цветанов все пак май има някаква вина. Разбира се, между това да събереш доказателства, да успееш да свалиш нечий имунитет и да повдигнеш обвинения и доказателствата ти да издържат в съда и да постигнеш ефективна присъда има доста сериозна разлика. Ефективната присъда за политик ще бъде пълен прецедент и някак е твърде хубаво, за да е истина. Но а, дано! Защото все пак Цв. Цв. е сред най-мракобесните фигури на отминаващото (и  вероятно задаващо се) управление.
Има обаче нещо, което не разбирам.
Цацаров беше избран от Цв. Цв., предполагаше се, че му е доверен. Даже можеше да мине за негов любимец, ако помним как му се обясняваше в любов, когато го избра. И изведнъж такова старание на прокуратурата...някак е необяснимо.
Семеен скандал ли виждаме? ББ вероятно е зацепил най-накрая, че Цв. Цв. виси като воденичен камък на рейтинга му, но от друга страна не е лесно да се отървеш от най-близкия ти човек в партията. Подобна интрижка вероятно би свършила добра работа.
Дали пък не са нечии амбиции и политически интриги? Да си го кажем направо, БСП в момента е втора политическа сила, колкото повече се омазва ГЕРБ, толкова по-близо до върха се усеща Станишев. А и в момента в Европа дясното е компрометирано и мразено, та на Серж работата му расте ли расте. Щом дори си позволява да предлага десни мерки за управление и десен премиер и да не се притеснява, че ще си загуби електората...Та дали Цацаров не е усетил на къде духа вятъра и не е решил да играе с победителите? А какъв по-добър начин да се харесаш, от това да поднесеш нечия глава на тепсия.
Найденов изглежда също си търси нов господар, а щом си позволява да лае срещу "Началника", значи смята че залага на сигурно.
А може би това е направо жертвоприношение директно от кукловодите....Да не са се попритеснили, че овцете могат да се превърнат в лъвове, ако грубите своеволия продължат и да са решили да поразчистят сцената? Щеше да е хубаво, ако не беше зловещо.
Та има нещо много гнило в цялата история.
Не знам дали сте забелязали, но Плевналиев се държи адски авторитарно от известно време. Вживява ли се, семозаблуждава ли се (то при него първото и второто май съвпадат) или някой му е направил добра оферта? А Станишев обира дивидентите някак твърде лесно, сменя програмите твърде смело, без изобщо да го притеснява, че по идея, БСП би трябвало да са лява паритя все пак.
На кратко, всичко изглежда твърде организирано. А когато някой друг плаща за спектакъла, той определя правилата. Страхувам се, че българските граждани пак ще останат излъгани. Щях да кажа и ограбени, но то като че ли вече няма какво толкова да се краде. Окрадоха почти всичко, което имахме. Сега вече остана само да доизгонят, който все още не е избягал, да закрепостят останалите и да влязат във владение. Въпросът е кои са те.
А докато ние си играем на стражари и апаши (и воайори), реалните проблеми на България в мометна никой не ги и помни.
Нито някой си спомня, че изборите не са финална битка на рейтингите, предполагасе че те трябва да донесат и промяна, и нова политическа и икономическа програма, и нови стратегии и приоритети. Все неща, за които никой не говори. Защото тоалетните преживявания на ББ са толкова по-значими...

П.С. А ето на къде изглежда, че сме се запътили в сегашната политическа, икономическа и криминална обстановка: От какво ще ни спасява кабинет на националното спасение? Препоръчвам този текст на всеки, който е забравил, или като мен, е твърде млад за да го помни. 



Тагове:   политика,   избори,   Цветанов,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Хипербандитът Цветанов се е окопал ...
30.04.2013 22:51
Хипербандитът Цветанов се е окопал много дълбоко и трудно ще го бутнат.
цитирай
2. djani - Защо ли ми се привижда...
07.05.2013 21:52
"Кристална нощ" - по хитлеристки. Но и Цветанов се досеща какво му се готви и се е въоръжил с достатъчно компромати. Ще има труп! Дали, ще е само политически?
цитирай
3. denijane - djani - както е тръгнало, може и н...
08.05.2013 18:57
djani - както е тръгнало, може и наистина да не се ограничат само до политиката.

На мен обаче ми е интересно кой плаща. Защото е ясно - плъховете първи напускат кораба. Но това не са някакви случайни флуктуации в политическия ни живот, някой съвсем целенасочено мъти водата.

Въпросът си остава - герберастка предизборна манипулация ли наблюдаваме, опит на ББ да се отърве от Цв. Цв. или неизбежното наказание срещу ББ и пасмината му. Все пак успя да прецака редица ужасно скъпи руски проекти, да изложи партньорите в НАТО, да изложи партньорите в ЕС...

А иначе ситуацията е малко който нож вади, от нож умира. Да не бяха записвали куцо и сакато, нямаше да има тонове компромати. Амаааа... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326517
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031