Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2013 20:45 - Следобеден смях с министъра на енергетиката...
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 1764 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 06.04.2013 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно покъртително интервю на тъй нареченият ни министър на икономиката, енергетиката и туризма.
"Според него от ниското потребление на ток в страната могат да се направят два извода. Първият е, че енергетиката ни не е пригодена за енергоефективно производство, а вторият - че самото производство върви със забавени темпове. "
Ауууууу! Кога станахме енергоефективни? Това да не е чудо в следствие на молебена за дъжд, пардон, за благополучие? Или може би трябва да попитам, кога започнахме да произвеждаме? Нали и мините затворихте заради Мариците, бе, шматки, то май само те нещо произвеждаха. Почти всички други големи консуматори са пуснали народа в неплатени отпуски, да си чакат заплатите далече от шефовете.
"В момента българският ток е „непродаваем" заради такса „пренос", каза още министърът. На въпрос защо не се намали такса „пренос", Василев отговори: „С подписа на един министър може да станат много неща, но аз няма да наруша закона"."
Тъй, тъй. А дали пък да не попитаме, за чий някой ще сложи такса, с която токът става непродаваем в износ. И колко всъщност произвеждаме и потребяваме. Че нещо сметките ужасно не излизат. То бива снеготопене, ма обикновено снеговете се топят всяка година. Пък тази година - сюрприз.
"
По думите му в закона са указани възможностите, сред които опасност за режим на тока, каквато у нас няма; екологична опасност - каквато също няма; както и проблем с енергийната инфраструктура, което също не се случва. "
Странно, на мен кризисното намаляване на мощности, заради пълна невъзможност за балансиране на системата ми се вижда вид проблем с енергийната структура. 
Но ето и най-доброто: "Асен Василев бе категоричен, че банковата система няма да пострада заради ограничаването на мощностите на ВЕИ производителите."
Това малко ме озадачава. Дали световните пазари се очаква да реагират на намалените мощности на ВЕИ в България или пък говори за Цв. Бориславова и евентуалните й загуби от мерките срещу ВЕИ? Мистика някаква...Така де, знаем че госпожата и веселата и компания - Прокопиев, Ковачки, им е особено скъпа, но дали пък трябва да ни занимават с проблемите им?Те парите ще си ги вземат, няма проблеми, нали така или иначе получават пари и като не произвеждат. Даже ще могат да направят някое планово ремонтче докато почиват, за наша сметка.
Та...г-н Министър, благодаря за следобедната порция смях. Признавам, добър сте! Толкова брилянтно интервю не бях чела от изцепките на ББ с пържолите.
P.S. А, да, докато се смеем, забравих да пусна и една статия от Биволь, която може и да сте пропуснали и една особено интересна извадка от нея:
Човекът на Пашата "разпределил" 800 милиона от ЧЕЗ

"Докато Каратиста преразпределял 800 млн. през обществени поръчки, ДКЕВР си затваряла очите за нередностите, а МИЕТ "забравило" да си потърси дивидентите от печалбата. "Неразпределената печалба на ЧЕЗ до 31 декември 2012 г. е почти 600 млн лева. МИЕТ не е взела дивидентите си" - твърди прокуратурата. Става дума за някакви си 200 млн. лева."
Добре де, две:
"
Митко Каратиста НЕ е представител на държавата в ЧЕЗ, както погрешно писа БиволъКаратиста е представител на собствениците в дружеството на ЧЕЗ, което РЪКОВОДИ двете фирми, в които държавата имаше представители. Т.е. той е бил не представител, а надзорник на държавата. Това поставя много важния въпрос кой всъщност е собственикът на "ЧЕЗ България"."
Та това е, приятели. Някои се смеят, други забравят да си приберат 200млн. лева. Но то е разбираемо, твърде са заети да ни правят смях.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. djani - Добри въпроси и отлични отговори, Жани!
07.04.2013 09:37
Всички комбинации са, за да се запази статуквото и огромните печелби на всички в схемата на енергетиката. Но от този политически секс, потърпевш е българина. В цял свят нещата стават все по-нетърпими. Накрая ще се стигне до размирици с непредвидими последици.
цитирай
2. injir - Този смях върви на плач...
07.04.2013 17:42
Този смях върви на плач...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 326392
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031