Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 14:13 - За лъскавите жени и вечно жалващите се мъже
Автор: denijane Категория: Други   
Прочетен: 2290 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аман от мрънкачи!
По повод на предстоящия празник на жената, реших да постна един мой коментар, към поредния български мъж, който смята, че българските жени са меркантилни, празни и като цяло недостойни, и че той едва ли не им прави услуга, че си прави труда да ги оправи от време на време.
Държа да подчертая дебело - имам много високо мнение за българските жени и мъже. Голяма част от тях са свестни, способни и всеотдайни. Знаят как да обичат и правят всичко което е по силите им в името на любимия си. Така че написаното по-долу не се отнася за тях. Отнася за всички интернет-гларуси, които се смятат за онеправдани жертви на женската меркантилност, а сами не се виждат колко са празни и безинтересни.  Конретният мъж, на който го писах може и да не е такъв, може да е изключителен човек, който просто още щателно търси любовта. Но това не е първото такова изказване, което срещам из нета, затова и реших, че е хубаво отговорът да бъде ясен и категоричен. Да си знаят всички заинтересовани.

"Не съм съгласна, че няма качествени жени, напротив има. Но те не са заинтересовани от това, което могат да им предложат хора които са спали с всичките си контакти и които могат само да искат. Защото те също искат, те също мечтаят и мечтите им не се свеждат до това да обслужват поредния самовлюбен в себе си мъжкар. Те искат да бъдат обичани, обожавани, като кралици. Мислиш, че думата "кралица" е смешна? Вероятно. Но така наричат латиноамериканците възлюбените си. И то не защото са по-малко мъжкари (или по-малко женкари), а защото знаят как да накарат една жена да се чувства обичана.
Много сте ми интересни българските мъже. Постоянно попадам на разни постове колко меркантилни били БГ жените и колко празни и незаинтересувани от истинската любов. Ето, ти казваш, че са опустошени. А кой ги е опустошил? Не бяхте ли точно вие, мъжете. Тези които си търсят гаджета в прогимназията. Тези които си намират някоя ученичка и я ползват вместо носна кърпичка, докато си имат жена и деца или още няколко тийн-гадженца. А за едно момиче разликата между това да я ползват безплатно и платено не е кой знае каква - поне като ти плащат знаеш за какво го правиш!
Не сте ли вие тези които унищожихте българските момичета? Избирайки кифлите, пред стойностните жени, поставяйки жената златотърсачка на пиедестал? Тези които  въздишате по напомпаните силиконови създания, които естествено не ви обръщат внимание, защото само прическата им струва повече от колата ви.
Ти може и да си различен. Може и да знаеш какво е да обичаш и искрено да търсиш любовта на живота си. Но ако не й позволиш тя да те намери, просто няма как да стане тази работа.
А нормални момичета има, в това не се съмнявай. Познавам такива. И ми е мъчно за светът, в който тези 18 годишни момичета ще попаднат, за мъжете които ще се възползват от тях, за хората, които ще разбият мечтите им. Но поне знам че ги има. Има и качествени мъже.
"

Да, смятам, че има качествени жени и качествени мъже. Но освен това смятам, че в повечето случаи, те се намират едни други (рано или късно). Дългогодишните двойки обикновено са от хора, които си приличат. Така че ако някой не привлича мъжа/жената, която си мисли че заслужава, то може би има доста погрешно мнение за себе си.
Което всъщност е и  диагнозата на всички интернет-мрънкачи жалващи се от жените. Искат силиконена кукла, а не могат да й предложат нищо в замяна на лъскавата й външност. Искат свястна жена с дълбока душевност, а самите те са празни. Искат независима жена, а самите те са зависими. Случаи всякакви. Но проблемът обикновено е в собствения им телевизор.
Така че не обиждайте българските жени. Те са такива каквито сами си ги направихте. Те са такива въпреки всичко което им правихте. Българската жена е невероятна, оцеляваща, съхраняваща живота с нежните си ръце. Вместо постоянно да искате, може би е време  да започнете и да давате.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Може би
07.03.2012 08:27
имаш известно право. Обаче първо ти предлагам да разровиш из нета и да сравниш процентно броят на публикациите в които мъжете мрънкат против жените и на обратните. И още нещо. Там, където си сложила коментара си, има един мой, но направен от другият ми профил - gothic. Ще ми е интересно да чуя мнението ти за него. Хубав ден :)
цитирай
2. анонимен - :) А, няма нужда да се извиня...
07.03.2012 10:52
:)

А, няма нужда да се извинявате и да правите уговорки - точно този е класически пример за интернет гларус и то от най-досадните - от години спами всичко женско с присъствието си.

"Щателно търси" - голям смях ;)) Да, вЕрно е толквоа щателно, че не може човек да отвори женски постинг (особено ако има индикации жената да е под 30 и да не е умствено или физически увредена) без този да се е "записал"...

Благодаря Ви, разсмяхте ме искрено.
цитирай
3. denijane - @анонимен - ами аз не съм толкова ...
07.03.2012 17:52
@анонимен - ами аз не съм толкова запозната с интригите и любовните н-ъгълници в блог.бг така че ако въпросният господин е толкова активен...oh well. Да се труди и да страда, че остава неразбран. :) Радвам се, че съм Ви разсмяла.

@thegreatcollection - Съгласна съм с мнението ти в другия блог. Хората наистина са най-жестоки към най-близките си. Но в сексуалните отношения това си има известно обяснение. С времето всяка връзка започва да се изтърква. Правите едни и същи неща, по едни и същи начини, познавате се, знаете какво харесвате и не рискувате с нови неща. А пък хората не са като кучетата, доскучава им. Имат нужда от разнообразие. Успешните двойки успяват или да се разнообразят един друг, или да се разнообразят солово от време на време без другия да разбира и всичко е наред.
Но има и друг момент. Когато напреженията между двамата започнат да се акумулират, вместо да се разсейват чрез говорене или правене на любов, просто в един момент ти става по-лесно да общуваш с някой нетолкова натоварен психично. Което е тъпо, защото всяка връзка е инвестиция и да я губиш от едната инерция е просто безотговорно.
Но познавам хора, двойки, които вече дори не правят секс, толкова са се закопали във взаимната си ненавист. И се обвиняват за някакви безкрайни глупости и си ги повтарят и се навиват, а всъщност и двамата копнеят просто да се награбят както преди. Уви, каквото сами си направим, никой не може да ни го направи. И наистина, проблемът е егото. Но предвид това, че егото не съществува, да се бориш с него е доста сложно занимание.
А иначе че и жените мрънкат срещу мъжете - така е. Най-смешното е, че както мрънкат срещу мъжете, така в следващия момент правят от синовете си абсолютно същите боклуци. Не знам каква им е логиката, може би че след като тях са прецаквали, е редно синовете им да продължат да прецакват. Тъжна история.
Но жените обикновено мрънкат след като опознаят даден мъж. Мъжете мрънкат, защото не могат да опознаят дадена (или която и да е) жена. :)
цитирай
4. анонимен - denijane,
08.03.2012 10:32
Просто няма какво да добавя след коментара ти! Печелиш уважението ми!!!
цитирай
5. djani - djani
09.03.2012 12:09
Предполагам, че поистинга ми за дилемата между промискуитет и полигамия не е повод за гнева Ви спрямо мъжете. Всъщност някои мъже. Всеизвестно е, че мъжът е този, който развращава жената. Но истина е, че много жени нямат чувство за лично достойнство и с поведението си често се опозоряват, или провалят бъдещето си. Светът е станал комерсиален и измерител на любовта стана материалния статус на едната или другата страна. А мрънкаме всички, особено ако не можем да стигнем сладкото грозде. Но всички имаме мисията да станем или сме родители, за това следва да се съобразяваме с това, с какъв личен пример ще възпитаме децата си. А мъжете са си мъже. От как са се пръкнали, все искат ли, искат...Поздравления за постинга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denijane
Категория: Други
Прочетен: 327460
Постинги: 104
Коментари: 303
Гласове: 377
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930